Αθλητικά

Οι εξοντωτικές ποινές που προβλέπονται για το απίστευτο ξύλο στη Μαδρίτη – Ακόμη και οριστικοί αποκλεισμοί!

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρτιζάν προέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ισπανία σε πρωτόγνωρα επεισόδια στο παρκέ, με 1:40 να απομένει για τη λήξη του ματς και με το σκορ υπέρ των Σέρβων στο 95-80.

Αυτά που συνέβησαν στο «WiZink Center» δεν έχουν προηγούμενο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παίζουν ξύλο στο κέντρο του γηπέδου, με γροθιές, χτυπήματα, σπρωξίματα και λαβές… πάλης, μία εκ των οποίων (του Γιαμπουσέλε), προκάλεσε και τον τραυματισμό του Ντάντε Έξουμ, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να είναι και πολύ σοβαρός.

Ο φόργουορντ της Ρεάλ πήγε κυριολεκτικά να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον Αυστραλό, σχεδόν σπάζοντας του τη σπονδυλική στήλη, ενώ έχει αρκετά χτυπήματα που μπορεί να τον αφήσουν και εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Οι τρεις ρέφερι του ματς, Σρέντεν Ράντοβιτς, Όλεγκς Λάτισεφς και Φερνάντο Ρότσα είχαν πολύ δουλειά και απέβαλαν όλους τους παίκτες, πλην τριών, ενώ ανάλογα τι έχουν γράψει στο φύλλο αγώνα θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague, με το ματς να έχει κατοχυρωθεί στην Παρτιζάν που έκανε το 2-0, όμως να αναμένονται εξελίξεις και μάλιστα σοβαρές. Κάτι που θα γίνει σήμερα, με τις ποινές που προβλέπονται για κάποιους που ενεπλάκησαν να είναι εξοντωτικές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα γεγονότα στο Wizink Center εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου, στο οποίο ως σοβαρά επεισόδια περιγράφονται οι εξής ενέργειες: Σωματική επίθεση εναντίον μέλους της τριάδας των διαιτητών, ή φίλαθλο, η οποιοδήποτε άτομο γενικά, ενέργειες που προκαλούν την οριστική διακοπή ενός αγώνα, πράξεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα είτε φραστικά, είτε σωματικά, τις παραπάνω κατηγορίες των ατόμων και όλες οι πράξεις ή συμπεριφορά που έχουν σαν άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα τη χρήση βίας.

Οι ποινές για όλα τα παραπάνω είναι συγκεκριμένες από τη Euroleague και αυστηρές. Ξεκινούν από ένα πρόστιμο ανάλογα την περίπτωση και φτάνουν ακόμη και σε οριστικό αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Για παράδειγμα ο τραυματισμός του Έξουμ από τη λαβή του Γιαμπουσέλε, που φαίνεται πολύ σοβαρός μπορεί να στείλει σπίτι του και οριστικά τον φόργουορντ της Ρεάλ, αν έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα.

Η ντροπιαστική εικόνα από το παρκέ στη Μαδρίτη θα επιφέρει σίγουρα μεγάλες ποινές σε κάποιους, ενώ το γεγονός ότι έγιναν για πρώτη φορά εκτεταμένα επεισόδια, ενδέχεται να επιφέρουν τεράστιες απώλειες, με αποβολές και αποκλεισμούς.

Οι ποινές λοιπόν ανάλογα και το συμβάν είναι οι εξής.

1. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 30.000-280.000 ευρώ.
2. Οι τιμωρίες ξεκινούν από αποκλεισμό 3 αγωνιστικών και άνω και φτάνουν έως και τα 4 χρόνια.
3. Προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από 1-4 έτη
4. Οριστικός αποκλεισμός από την διοργάνωση

Στη Μαδρίτη είχαμε γενική σύρραξη, διακοπή του ματς και τραυματισμός παίκτη, τα επεισόδια θεωρούνται πολύ σοβαρά, άρα οι τιμωρίες θα είναι εξοντωτικές και για ορισμένους αναμένεται να πέσει πολύ βαριά ποινή.

Για παράδειγμα ο Γιαμπουσέλε, είναι στη πιο δύσκολη θέση από όλους, ενώ από εκεί και πέρα οι Πάντερ, Έξουμ, Ντεκ, Λεσόρτ και Μούσα λογικά θα έχουν αποκλεισμούς και πρόστιμα για τις αντιδράσεις τους και το ξύλο που έπαιξαν…

https://creta24.gr/oi-exontotikes-poines-poy-provlepontai-to-apisteyto-xylo-sti-madriti-akomi-oristikoi-apokleismoi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button