Απόψεις

Όσα φέρνει ο Ιωαννίδης δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος!

του Βασίλη Σκουντή

«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» λέει μια παροιμία και το απόσταγμα αυτής της θυμοσοφίας εκχύθηκε χθες το βράδυ στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» που από στενοσόκακο και καλντερίμι έγινε μέσα σε δυο λεπτά όνομα και πράγμα Λεωφόρος!

Βεβαίως, για να είμαι ειλικρινής, αυτή η παροιμιώδης έκφραση μπορεί να παραποιηθεί κάτι, ώστε να αποδίδει επακριβώς τα διατρέξαντα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ…

Όσα φέρνει ο Ιωαννίδης δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος!

Tι έκανε πάλι ο λεγάμενος;

Τα πάντα όλα, συμπεριλαμβανομένου και του διπλού εφιάλτη που προκάλεσε στον δόλιο τον Αρόλντ Μουκουντί!

Ο 24χρονος σέντερ φορ γέννησε ουσιαστικά τη φάση από την οποία προέκυψε το γκολ της ισοφάρισης από τον Τάσο Μπακασέτα και προτού πει κάποιος κύμινο έκλεψε την μπάλα από τον Καμερουνέζο αμυντικό (που είχε χρεωθεί το λάθος και στην προηγούμενη φάση) και σκόραρε για το 2-1.

Παστρικές δουλειές, το δίχως άλλο…

Προφανώς ο Ιωαννίδης δεν επέδωσε χθες για πρώτη φορά τα διαπιστευτήρια της κλάσης του: έχει πετάξει από πάνω του την ταμπέλα του «Next big thing» και μοστράρει την αφεντομουτσουνάρα του πρώτο τραπέζι πίστα στη σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσεχώς και του διεθνούς παλκοσένικου!

Το εννοώ αυτό διότι λίγη ώρα πριν από το χθεσινό ρεσιτάλ του είχαν κυκλοφορήσει καινούργια μεταγραφικά σενάρια που τον αφορούν, αυτή τη φορά από Λάτσιο μεριά, που στρώνει λέει μπροστά του 15.000.000 ευρώ.

Πριν από 18 χρόνια, όταν η Εθνική ομάδα μπάσκετ έριχνε στο κανναβάτσο τους Αμερικανούς, ο συχωρεμένος ο Φίλιππος Συρίγος σχολιάζοντας την κυριαρχική εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη τον είχε αποκαλέσει «σέντερ-μπετονιέρα»!

Ε, αυτό ακριβώς ήταν χθες και ο Ιωαννίδης: ένας ισοπεδωτικός σέντερ φορ που πήρε αμπάριζα τον Μουκουντί, ξεχαρβάλωσε την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο και ζωντανό στη διεκδίκηση του (εδώ και 14 χρόνια) τίτλου και αναζωπύρωσε το σασπένς στη μάχη για τα σκήπτρα.

Όλα αυτά δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που συνέβησαν μέσα σε δυο σκάρτα λεπτά!

Η φάση του δεύτερου γκολ που έμελλε κιόλας να κρίνει το αποτέλεσμα μού φάνηκε σαν ένα déjà vu από μια παρόμοια η οποία είχε εκτυλιχθεί στις 4 Μαρτίου του 2007 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»…

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε αποδράσει από το Νέο Φάληρο, νικώντας τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά από 13 χρόνια χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 89ο λεπτό, μετά το λάθος του Γιώργου Ανατολάκη και το κλέψιμο από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Χθες ο γιος του Βασίλη Ιωαννίδη καθάρισε άλλη μια μπουγάδα και απέδειξε το προφανές: είναι ένας σκόρερ ολκής που ξέρει να διαβάζει τις φάσεις, μπορεί να βγάζει από τη μύγα ξύγκι και διαθέτει όλο το πακέτο για να λάμψει και εκτός ελληνικών συνόρων που φαίνονται μικρά για να τα τον χωρέσουν…

https://creta24.gr/osa-fernei-o-ioannidis-den-ta-fernei-o-chronos-olos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button