Xania

Μεταφορικό ισοδύναμο: Έως την Τετάρτη τα χρήματα για τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Το αργότερο έως την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής και πίστωσης των χρημάτων για τις επιχειρήσεις της Κρήτης που έχουν ενταχθεί στο μεταφορικό ισοδύναμο, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο Creta24 o Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλης Κουτουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο μεταφορικό ισοδύναμο το πρώτο εξάμηνο του 2022. Συνολικά για όλη τη νησιωτική χώρα θα καταβληθούν 16 εκατ. ευρώ, με τα 7 εκατ. να αφορούν επιχειρήσεις της Κρήτης.

Όπως είπε ο κ. Κουτουλάκης, συνολικά πάνω από 25 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης και για 12.000 κτηνοτρόφου της Κρήτης – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κουτουλάκη, στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης των κτηνοτρόφων της Κρήτης, το Υπουργείο Ναυτιλίας ανέλαβε την θέσπιση νέου έκτακτου μέτρου για τους νησιώτες κτηνοτρόφους και την διάθεση 8 εκατομμυρίων εφάπαξ, ανάλογα με το μέγεθος του ζωικού κεφαλαίου.

Το σχετικό ΦΕΚ έχει ήδη δημοσιευθεί και από την Τετάρτη το μεσημέρι, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφων.

Το μέτρο αφορά 12.000 δυνητικά δικαιούχους της Κρήτης.

https://creta24.gr/metaforiko-isodynamo-eos-tin-tetarti-ta-chrimata-tis-epicheiriseis-tis-kritis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button