Xania

Πρωτοβουλία πολιτών Χανίων: Κίνδυνος ιδιωτικοποίησης των νερών με το νομοσχέδιο για την ΡΑΕ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και ενέργειας με το οποίο αναλαμβάνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το θέμα των υδάτων και των αποβλήτων, ζήτησαν μέλη της δημοτικής παράταξης στον δήμο Χανίων «Πρωτοβουλία πολιτών πρώτα ο άνθρωπος».

Ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Χανίων Γιάννης Σαρρής, αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα του νομοσχεδίου, σύμφωνα και με τις θέσεις της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, όπως δημοσίευσε από το πρωί το flashnews.gr.

Ο κ. Σαρρής τονίζοντας πως τα νερά διαχειρίζονται από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις με κοινωφελή και ανταποδοτικό τρόπο, επεσήμανε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών και ζήτησε την απόσυρσή του.

Επίσης είπε ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή των Χανίων ,πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και αναμένεται η δημοτική παράταξη να το θέσει ως θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 8/3 προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Λιβάνιος αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των νερών, λόγω υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ.

Τέλος, το μέλος της παράταξης και μέλος στην δημοτική κοινότητα Χανίων Δέσποινα Αρτζουχαλτζή κάλεσε όλους να αντιδράσουν στην ιδιοτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό.

(Σε λίγο βίντεο με τις δηλώσεις)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/618036/protovoulia-politon-chanion-kindynos-idiotikopoiisis-ton-neron-me-to-nomoschedio-gia-tin-rae/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button