Xania

Χανιά: 2ο Street Festival στον Πεζόδρομο της Τσουδερών από τον «Ορίζοντα«

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας», με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Street Festival στον Πεζόδρομο της Τσουδερών από 1 έως 7 Αυγούστου, στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά θέματα, την ανάδειξη της αλληλεγγύης και της προσφοράς, καθώς και την ανάπτυξη της κοινωνικής αντίληψης, με σημείο αναφοράς τον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα» στην Οδό Τσουδερών 38Α.

Όπως και πέρυσι προγραμματίζονται events με ζωντανή μουσική, χορό, κεράσματα, αλλά και διάφορες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου με στόχο την προβολή του έργου άλλων σωματείων, εθελοντικών ομάδων ή κοινωνικών δομών της πόλης μας. Με τη διοργάνωση αυτή στοχεύουμε στην συνεργασία μεταξύ συλλόγων και φορέων για την προώθηση του εθελοντισμού μέσα από εκδηλώσεις κοινωνικοπολιτιστικής διάστασης.

Στον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα» θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Στα χρώματα της Ελπίδας», με έργα παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα από το ΚΔΑΠ Λενταριανών, το ΚΔΑΠ Νέας Χώρας, το ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη και το ΚΔΑΠ Παλαιάς Πόλης. Η έκθεση θα λειτουργεί 1,2,3,4 & 7 Αυγούστου 10:00- 13:00 & 19:00 – 21:00 και 5&6 Αυγούστου 10:00- 13:00.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Δράσεων του 2ου Street Festival:

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

10:00-12:00
«Ζωγραφίζοντας την ΕΛΠΙΔΑ»: Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά, με την Έρη Σταυροπούλου και σε συνεργασία με την Σύμπραξη Χανίων.

Η κα Έρη Σταυροπούλου, τελειόφοιτη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με ειδικότητα Διακοσμήτριας, έχει εργαστεί ως σχεδιάστρια, κεραμίστρια και η ζωγραφική είναι η μεγάλη της αγάπη. Είναι ωφελούμενη του προγράμματός «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους στο Δ. Χανίων», με Δικαιούχο φορέα το Δήμο Χανίων και Διαχειριστή Φορέα τη Σύμπραξη Χανίων, το οποίο υλοποιείται από τον Αύγουστο του 2022. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με Αρχή Διαχείρισης τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. και στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων νοικοκυριών. Η Σύμπραξη Χανίων είναι Α.Μ.Κ.Ε. και καλύπτει γεωγραφικά την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υλοποιώντας προγράμματα αναπτυξιακού, κοινωφελούς-κοινωνικού χαρακτήρα με έμφαση σε έργα αντιμετώπισης της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της κοινωνικής ένταξης ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

Δήλωση Συμμετοχής: 2821079650, orizondascha@gmail.com

19:00
Η Χορωδία της Νέας Χώρας Χανίων θα παρουσιάσει νησιώτικα τραγούδια και θα μας ταξιδέψει σε όμορφους μουσικούς προορισμούς

19:00-21:00
Ενημερωτικό Περίπτερο: «Γνωρίζοντας το έργο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας σε Συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ»

19:00-21:00
Ενημερωτικό Περίπτερο: «Γνωρίζοντας το έργο των Συσσιτίων Σπλάντζιας»

20:50
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Παραδοσιακής Στράτας που διοργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων, θα γίνει πέρασμα της Στράτας από τον Πεζόδρομο της Τσουδερών με στάση έξω από τον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα». Συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο ΓΗΓΕΝΗΣ” θα παρουσιάσει την Παραδοσιακή Στράτα: “Χοροί και Μουσικές της Κισσάμου” .

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

10:00-12:00
«Ζωγραφίζοντας την ΕΛΠΙΔΑ»: Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά, με την Έρη Σταυροπούλου και σε συνεργασία με την Σύμπραξη Χανίων.

Δήλωση Συμμετοχής: 2821079650, orizondascha@gmail.com

19:00
«Νότες Ελπίδας»

Η 12χρονη Κατερίνα Καλαϊτζάκη, Σολίστ Βιολί, η οποία πρόσφατα πέτυχε μια σημαντική μουσική διάκριση, λαμβάνοντας το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Orpheus Soloist”, θα μας χαρίσει «νότες ελπίδας» σε ένα street recital που θα μας αφιερώσει μέσα από τις μαγευτικές μελωδίες της.

19:00
«Το πρώτο μεγάλο ταξίδι»: Φιλολογική βραδιά με την συγγραφέα Αθηνά Κανιτσάκη. Θα χαριστούν 25 βιβλία στους συμμετέχοντες, θα διαβάσουμε κομμάτια και θα συζητήσουμε τα θέματα του βιβλίου.

19:00-21:00
Ενημερωτικό Περίπτερο: «Γνωρίζοντας το έργο των Συσσιτίων Σπλάντζιας»

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

9:00-14:00
Αιμοδοσία σε Συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας Γεν. Νοσοκομείου Χανίων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Αγ. Ιωάννης»

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της ZitaAlpha Photography & της Pilala Outdoor Activities στην Οδό Τσουδερών 34Β (δίπλα από τον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα»)

17:30-21:30
Ενημερωτικό Περίπτερο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ): «Εναλλακτική διαχείριση και Συστήματα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των Στερεών Αποβλήτων», στη Συμβολή των οδών Τσουδερών & Μουσούρων.

Εκπρόσωποι της ΔΕΔΙΣΑ θα παρέχουν πληροφορίες στο κοινό σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση και τα συστήματα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των στερεών αποβλήτων που λειτουργούν στον Δήμο Χανίων καθώς και των νέων συστημάτων που θα ξεκινήσουν. Το Ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Πράξης: «Συμμετέχω!» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 /ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

18:00-21:00
Ενημέρωση και Καταγραφή Υποψήφιων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Φαρμακείο Μουντάκη Ελένη – Τσουδερών 35.

Εκπαιδευμένοι Εθελοντές του «Ορίζοντα» θα ενημερώνουν για την σπουδαιότητα της Δωρεάς Μυελού των Οστών ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταγραφούν ως υποψήφιοι εθελοντές δότες.

19:30
Ενημερωτική Συνάντηση για γονείς με θέμα: «Όρια στην οικογένεια: Γονείς μου σας παρακαλώ μη μου κάνετε όλα τα χατίρια!».

Ομιλήτρια: Αλεξάνδρα Τερεζάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κοινωνιολόγος Msc Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Δήλωση Συμμετοχής: 2821079650, orizondascha@gmail.com

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023:

10:00-13:00 & 19:00-21:00
Γνωρίζοντας το έργο του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ

Παράλληλα θα εκτεθούν πίνακες ζωγραφικής που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ στο πλαίσιο του προγράμματος της εργοθεραπείας και θα διατίθενται χειροποίητα σαπούνια από τους εθελοντές του Κέντρου.

11:00
“Το ουράνιο τόξο της ελπίδας”: Δημιουργικό εργαστήρι με τους Ωφελούμενους του ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”

Τα παιδιά του ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη” θα μας δώσουν την ευκαιρία να συνυπάρξουμε και να κατασκευάσουμε όλοι μαζί με χρώματα, υλικά και φαντασία “Το ουράνιο τόξο της ελπίδας”

19:30
Street Library με comic από την Συλλογή της Chaniartoon Comic Library.

Η Chaniartoon Comic Library του Chaniartoon – Comic & Animation Festival, είναι μια βιβλιοθήκη που αριθμεί περισσότερα από 1000 έργα. Στη συλλογή της μπορεί κανείς να βρει, graphic novels, αυτοεκδόσεις, βιβλία εκμάθησης σκίτσου και animation, ιστορικά περιοδικά κόμικ (όπως βαβέλ και παρά πέντε), περιοδικά, αλλά και βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

21:00
«Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια».

Ο Νίκος Μπλαζάκης, ο γνωστός Xανιώτης καραγκιοζοπαίχτης και παραμυθάς, θα μας παρουσιάσει ελληνικά λαϊκά παραμύθια, τα οποία ζυμώνονται στο πέρασμα των χρόνων, δυναμώνουν, αποκτούν τη λαϊκή σοφία και τον λιτό μεστό λόγο ώστε να ψυχαγωγούν και να παιδαγωγούν. Μαζί του στο ακορντεόν η Ελευθερία Μπλαζάκη.

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

10:00-13:00
Ενημερωτικό Περίπτερο: «Γνωρίζοντας το έργο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας σε Συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ»

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

11:00
Ο «Άλλος Άνθρωπος» μαγειρεύει με τον «Ορίζοντα», με σεβασμό στη ζωή χωρίς διακρίσεις!

Παράλληλα, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει προϊόντα μακράς διάρκειας για τις ανάγκες της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», λειτουργεί στα Χανιά από τον Μάιο του 2022 και δίνει κάθε εβδομάδα το δικό της ραντεβού, με εθελοντές και ωφελούμενους να έχουν γίνει όλοι μια οικογένεια.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

20:00
Cocktail Party

Με την ολοκλήρωση των δράσεων το φετινό Street Festival θα κλείσει με ένα party, με όλους τους συμμετέχοντες και εθελοντές, ανοιχτό στο κοινό όπου ο Dj Χάρης Παντελάκης θα μας διασκεδάσει με τις μουσικές επιλογές του και το cocktail catering & bar services Dash ‘n’ Drops, θα ετοιμάσει τα πιο δροσιστικά cocktails για όλους εμάς.

https://creta24.gr/chania-2o-street-festival-ston-pezodromo-tis-tsoyderon-ton-orizonta/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button