Xania

Ερώτηση Σέβης Βολουδάκη σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε σήμερα εκ νέου Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ραντάρ) για την ασφάλεια των πτήσεων, στο Διεθνές αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης”.

 

Στην ερώτηση της τόνισε, ότι το ραντάρ προσέγγισης με τον πύργο ελέγχου δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, καθυστέρηση η οποία αποτελεί τροχοπέδη για τον τουρισμό του νομού, καθώς είναι πλέον σαφές ότι το αεροδρόμιο απλά δεν μπορεί να χωρέσει τη ζήτηση του καλοκαιριού.

 

Η κα Βολουδάκη ανέφερε, επίσης, ότι σε απάντηση  παλαιότερης επίκαιρης ερώτησης της για το ραντάρ, αναφέρθηκε ότι η Υ.Π.Α. με εγγραφό της ζήτησε από τη Fraport την επίσπευση της διαδικασίας προμήθειας του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενώ κατήρτησε πρόγραμμα επισκέψεων με πρώτο το Αεροδρόμιο Χανίων για τη διευθέτηση των λεπτομερειών, όπως των ενδεχόμενων τεχνικών προβλημάτων και την οριοθέτηση τελικών θέσεων εγκατάστασης των συστημάτων.

 

Από την άλλη η Fraport έχει δηλώσει σχετικά με τα  χρονοδιαγράμματα του έργου ότι αυτό θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πλέον των 2 ετών .

 

Κλείνοντας η βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Fraport, καθώς η εγκατάσταση έχει καθυστερήσει ήδη σημαντικά και αν θα ζητηθεί τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών η επίσπευση του έργου.

https://creta24.gr/erotisi-sevis-voloudaki-schetika-me-tin-egkatastasi-tou-systimatos-elegchou-enaerias-kykloforias-sto-aerodromio-daskalogiannis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button