Xania

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

«Το Σάββατο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα».

Στην αρχή του μαθητικού φεστιβάλ βραβεύτηκαν οι νικητήριες ομάδες του μαθητικού τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα «κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά, σκέψου δράσε ζήσε χωρίς ναρκωτικά» που συμμετείχαν την προηγούμενη βδομάδα παίρνοντας μετάλλια και σηκώνοντας το κύπελλο ενθουσιασμένοι.

Παράλληλα, υπήρχε χώρος αντιφασιστικού graffiti, αλλά και αντιπολεμικού με θέμα «Με την Παλαιστίνη στη σωστή πλευρά της ιστορίας για το δίκιο των λαών που αγωνίζονται». Εκεί κάθε μαθητής και μαθήτρια που θλίβεται και θέλει να αντιδράσει για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή μπορούσε να εκφραστεί καλλιτεχνικά με αφορμή και την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και απάντησαν ερωτήσεις για την κατάσταση στα σχολεία τους, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκπαίδευση και στις ζωές μαθητών, στα πλαίσια της κεντρικής ομιλία με τη Φαίδρα Κυριαζοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Η ομιλήτρια επισήμανε πως «δε γίνεται το σχολείο με τόσες ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, σύγχρονες υποδομές εργαστηρίων να αρέσει στους μαθητές», ενώ γενικεύοντας τη συζήτηση επισήμανε πως και τα «υπόλοιπα που απασχολούν τους μαθητές, η φτώχια, η προσφυγιά, οι πόλεμοι, το «πράσινο έγκλημα», η καταστολή και τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή όπως το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων υπογραμμίζουν τους λόγους που το σύστημα αυτό έχει σαπίσει. Σημαντικό μέρος της συζήτησης ήταν οι επερχόμενες εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απασχολεί τους μαθητές, που τονίστηκε πως «και στην Ευρωβουλή τα κόμματα ψηφίζουν τους ίδιους νόμους που δεν προωθούν τα συμφέροντα των μαθητών μιας λαϊκής οικογένειας με χαρακτηριστικό ποσοστό 70% των ψηφοφοριών τα κόμματα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά να τοποθετούνται με την ίδια ψήφο». «Με βάση όσα σήμερα μας έκαναν να οργιστούμε, όσα μας κατέβασαν στο δρόμο, όσα έγιναν συνθήματα στα χείλη μας, όσα μας έδωσαν αισιοδοξία και δύναμη καλούμε όλους τους μαθητές να ψηφίσουν αγωνιστικά, να στηρίξουν με την ψήφο τους στις 9  Ιούνη το ΚΚΕ» ολοκλήρωσε η ομιλήτρια. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι μαθητές στα Χανιά το προηγούμενο διάστημα.

Το πρόγραμμα, στη συνέχεια, περιλάμβανε μουσικό αυτοσχεδιασμό από ερασιτεχνικά μαθητικά σχήματα με τους μαθητές να υπενθυμίζουν τα αγωνιστικά μηνύματα που έδιναν μεγάλοι καλλιτέχνες μέσω της μουσικής και τους στίχους τους. Τέλος, το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα “Εναλλασσόμενη Τάση” να αφήνει το στίγμα του με τις ιδιαίτερες μουσικές επιλογές του.

Στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχε έκθεση με θέμα «ο νέος επαναστάτης του σήμερα», ταβέρνα και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

https://creta24.gr/me-epitychia-oloklirothike-to-mathitiko-festival-tis-kne/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button