Xania

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Επίσης, οι πανεπιστημιακοί και το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία κ.ά.

Σε απεργιακό κλοιό και η Κρήτη. Δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση, καθώς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν διοργανωθεί στις μεγάλες πόλεις του νησιού.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και στο Ρέθυμνο στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Στον Άγιο Νικόλαο η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σητεία και την Ιεράπετρα.

 

ΠΝΟ

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη ημέρα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «H απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, με αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

 

https://creta24.gr/se-apergiako-kloio-i-chora-kinitopoiiseis-kai-stin-kriti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button