Ελλάδα

Κακοκαιρία «EVA»: Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 σε δύο περιοχές

Τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε κατοίκους των περιοχών βόρειου Ιονίου και Ηπείρου ενόψει της κακοκαιρίας «Eva» που αναμένεται να πλήξει από το πρωί του Σαββάτου (5/11), μεγάλο μέρος της χώρας.

Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός από αύριο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρουν μεγάλα ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Για το λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα, να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Παράλληλα συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τους χειμάρρους, να μην τους διασχίζουν για κανένα λόγο και σε παρόμοια περίπτωση να καταφεύγουν στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Ο κ. Αρτοποιός είπε ακόμη ότι σήμερα εστάλησαν τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων από το 112 στις περιοχές βορείου Ιονίου και Ηπείρου. Όπως είπε, ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομαίνων θα αποσταλούν κι άλλα μηνύματα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Πυροσβεστική βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας» είπε και πρόσθεσε ότι το καιρικό δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 12 ώρες και ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων.

πηγή: creta24

live-ektakti-enimerosi-tin-kakokairia-eva/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button