Ελλάδα

Πορνογραφία ανηλίκων: Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις- Είχαν 1.874 αρχεία

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ δικογραφία για κακούργημα σχηματίστηκε σε βάρος άλλων δύο. 

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες οι οποίοι κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 35χρονος και ένας 38χρονος, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος άλλων δύο ανδρών, 50 και 55 ετών. 

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, στην Αθήνα- ο 35χρονος είναι άνεργος και ο 38χρονος ιδιωτικός υπάλληλος- βρέθηκε πλήθος υλικού, φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύριο ανακριτή. 

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο- 50 και 55 ετών που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μένουν στον Πειραιά- ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα αλλά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. 

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/pornografia-anilikon-exihniastikan-4-ypotheseis-eihan-1874-arheia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button