Lifestyle

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

«Όλως περιέργως, είμαι πολύ παραδοσιακός τύπος», θα μου πει ο Άνταμ Κοντοβάς και θα γελάσουμε γιατί η αλήθεια είναι πως δεν του φαίνεται. Τι εννοώ: σε περίπτωση που ανήκετε στους πιο ενημερωμένους foodies, αν ψάχνεστε με ό,τι νέο και γαστρονομικό εμφανίζεται στην πόλη, αν το να κλείσετε τραπέζι σε ένα από τα πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας είναι για εσάς μια έξοδος που περιμένετε με ανυπομονησία, τότε ποντάρω ότι θα έχετε ακούσει σίγουρα (ή θα έχετε σπεύσει να δοκιμάσετε) το δικό του Ex Machina, ένα ανατρεπτικό εστιατόριο που αποτυπώνει πλήρως τον χαρακτήρα του chef-patron του.

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Facebook Twitter

Εκεί, ο πολυταξιδεμένος Άνταμ Κοντοβάς, που ξέρει όσο λίγοι τι πάει να πει fusion, κάνει ένα φαγητό που ισορροπεί ιδανικά όλες του τις αναφορές. Στα πιάτα του δοκιμάζουμε τις out of the box μαγειρικές του ιδέες, γεύσεις που παντρεύουν την Αίγυπτο, όπου έχει και ρίζες, τις ασιατικές επιρροές του, που τον χαρακτηρίζουν, και όσα έχει γευτεί κι έχει αγαπήσει σε ταβέρνες ανά την Ελλάδα και με πρώτη ύλη ντόπια, από μικρούς παραγωγούς.

Και για να επιστρέψω στην αρχική του δήλωση, όταν λέει ότι είναι παραδοσιακός εννοεί όσον αφορά την εθιμοτυπία που συνοδεύει την Κυριακή του Πάσχα. «Επειδή συνήθως λείπω αυτές τις μέρες, όταν έχω την ευκαιρία να είμαι με την οικογένειά μου μού αρέσει αυτό το “κλασικό ελληνικό” που καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι και όλο και για κάτι θα τσακωθούμε, το ότι θα σουβλίσουμε μαζί με τον αδελφό μου και θα έχουμε πάντα τη μητέρα μας να λέει “όχι έτσι, δεν το κάνετε σωστά”». Ίσως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά.

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Facebook Twitter

Φέτος, όμως, ο Άνταμ Κοντοβάς θα κάνει κάτι άλλο που τον ενθουσιάζει, μια και θα είναι μια Κυριακή του Πάσχα μοναδική, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους «συνδαιτυμόνες» του, για όσους θα βρεθούν να γιορτάζουν με θέα τη Σφακτηρία στον κόλπο του Ναβαρίνου και φόντο το φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας. Αυτό το κυριακάτικο πασχαλινό τραπέζι δεν πρόκειται να θυμίζει κανένα άλλο, γιατί πολύ απλά δεν έχει ξαναγίνει. Σε ανοιχτές φωτιές, σε υπαίθριες κουζίνες που θα στηθούν στην παραλία, ο σεφ θα βρίσκεται στις 5 Μαΐου στο W Costa Navarino προκειμένου να σερβίρει ελληνικές γαστρονομικές προτάσεις με καινοτόμα twists – «θα είναι κάτι πολύ στο στυλ μου», όπως περιγράφει πολύ σύντομα το μενού του.

Θα αναφερθώ στο στυλ του, αφήνοντας τον ίδιο να μιλήσει. «Με ελκύουν οι γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο και παρατηρώ ότι όλα τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου κάνουν fusion, μια διεθνή κουζίνα με βάση τη χώρα όπου ζουν. Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ και αυτό θεωρώ ότι κάνω, μια κουζίνα με ελληνική πρώτη ύλη, πολύπλοκες γεύσεις, στην οποία προσπαθώ να αξιοποιώ τα πάντα και να μην πετάω σχεδόν τίποτα. Το να κάνεις fusion φαγητό δεν είναι απλό, δεν βάζεις miso και σόγια και βγήκε το πιάτο. Είναι μια φιλοσοφία, πρέπει να ξέρεις τη μαγειρική κουλτούρα της χώρας σου αλλά και εκείνης που ενώνεις με αυτήν… το miso πάει πάρα πολύ με τη μελιτζάνα, γιατί να μην το βάλω; Θέλω να μαγειρεύω χωρίς ταμπού και ταμπέλες, δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι κάποιος θα πει πως αυτό που κάνω δεν είναι ελληνική κουζίνα. Είναι νόστιμο; Αυτό έχει σημασία, όπως και το να προσέχεις από πού προέρχεται η πρώτη σου ύλη», μου είχε πει ως Αθηναίος της εβδομάδας στην έντυπη LiFO. Όλα αυτά τα εφαρμόζει, και έτσι θα στήσει το πασχαλινό του τραπέζι.

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Facebook Twitter

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η μελιτζάνα πάει πάρα πολύ με το miso, για την Κυριακή του φετινού Πάσχα θα σερβίρει μια μελιτζανοσαλάτα με αυτό το ελληνο-ιαπωνικό πάντρεμα, με καβουρδισμένο κουκουνάρι και τυρί κατίκι. Αλλά για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, το τραπέζι στο W Costa Navarino ανοίγει με καναπεδάκια και πασχαλινούς μεζέδες: με αυγά γεμιστά, με πίκλες, χρένο και αυγοτάραχο, με κροστίνι με καπνιστά μύδια, παστό χοιρινό και μείγμα βοτάνων, με κοτόπουλο sando με κάρι, μήλο και χαβιάρι μεταξύ άλλων.

Οι σαλάτες και οι αλοιφές στο τραπέζι που μας ετοιμάζει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν θα φτιαχτούν απλά για να υπάρχουν ή για να περισσέψουν, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πασχαλινά τραπέζια μας – θα είναι πρωτότυπες, θα έχουν ενδιαφέρον. Η δική του ελληνική σαλάτα είναι δοσμένη σαν καρπάτσιο με ντόπια φέτα και κόκκινα μούρα, ενώ, αν εκτιμάτε τα καλοφτιαγμένα χόρτα, εκείνος θα τα κάνει ψητά με ένα dressing με σόγια και λεμόνι και θα τους προσθέσει ταλαγάνι. Η φάβα δεν θα είναι τυπική, θα έχει μαρμελάδα και φρέσκο μάραθο, θα έχει και jamon iberico και εσπεριδοειδή· το τζατζίκι το κάνει με λάχανο kimchi και μυζήθρα. Ψάχνετε και μια vegan πρόταση; Θα κάνει και μια σούπα με άγρια μανιτάρια, ανοιξιάτικη τρούφα και τζίντζερ.

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Facebook Twitter

Το αρνί του Άνταμ Κοντοβά, εκτός από τη γεύση που θα του δώσει η ανοιχτή φωτιά, θα πάρει και μια έξτρα από ένα γλάσο-μυστική συνταγή από κουμκουάτ τουρσί και τηγανητά βότανα, θα συνοδεύεται από κουσκούς πορτοκάλι, ψητό ανανά και αμύγδαλα. Ξέρει να κάνει φοβερό κεμπάπ και θα έχει και εκείνη την Κυριακή ένα από αρνί και μοσχάρι με μαγιονέζα miso και σαλάτα wakame, που θα σερβίρεται με ρύζι καρύδας, πίκλες και σε σπιτική πίτα. Θα κάνει και ένα σταμναγκάθι μαζί με παντζάρια με θαλασσινό αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο στις ανατρεπτικές προτάσεις του.

Στο δεύτερο στάδιο θα δοκιμάσουμε το χειροποίητο λουκάνικο του Ex Machina που σερβίρεται με σαλάτα σελινόριζας, πράσινα μήλα και κουκουνάρι confit, τις χοιρινές μπριζόλες από βιολογικό κρέας που δίπλα τους θα έχουν ψητό κουνουπίδι και καφέ βούτυρο crumble, καθώς και μια ποικιλία μανιταριών σχάρας με αρωματισμένα σπαράγγια με φρέσκια τρούφα και θυμάρι. Για το τρίτο στάδιο θα ετοιμάσει ένα σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο rib eye που σερβίρεται με πουρέ πατάτας με καπνιστή ρέγγα, furikake chips, σάλτσα umami και έναν άγριο κόκορα (που είναι και από τα τοπ πιάτα του Ex Machina για μένα) με ψητή κολοκύθα, sour cream, τηγανητό κρεμμύδι, γλάσο τσίλι, ενώ στο τραπέζι θα φτάσουν και baby πατάτες με μέλι, μουστάρδα Dijon, πορτοκάλι και φρέσκια ρίγανη στο τραπέζι. Όσο για το φινάλε του γεύματος, τα γλυκά θα έχουν την υπογραφή του επίσης παγκρατιώτικου Madame Fraise, που αποτελεί εγγύηση.

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Facebook Twitter

Η πασχαλινή ημέρα ολοκληρώνεται με ένα εορταστικό beach party με DJ sets και live acts. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς events που θα κάνουν τις σύντομες εξορμήσεις στο W Costa Navarino ακόμα πιο θελκτικές. Μεταξύ 12 Ιουλίου και 8 Αυγούστου ο Κλεομένης Ζουρνατζής (Γκαστόνε, Σεϋχέλλες), ο Νίκος Θωμάς (SIMUL), οι Φώτης Φωτεινόγλου και Δημήτρης Δημητριάδης (ΦΙΤΑ, Σεϋχέλλες), ο Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια, Pharaoh) και οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Παύλος Κυριάκης (Gallina Athens) και Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC), δηλαδή μερικά από τα κορυφαία ονόματα της γαστρονομικής μας σκηνής, θα στήσουν μέρες-εμπειρίες στην παραλία δουλεύοντας με τοπικά υλικά, με τη φωτιά ως βασικό εργαλείο και μεθόδους όπως το ψήσιμο σε χόβολη ή το μαγείρεμα a la plancha.

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Facebook Twitter

Και αν κατεβείτε (ή ανεβείτε) μέχρι τη Μεσσηνία για Πάσχα, να σας πω ότι και τη Δευτέρα 6 Μαΐου θα συμβαίνουν πράγματα στο W Costa Navarino που θα γιορτάζει την άνοιξη στη Navarino Agora με ένα street party το οποίο θα πλαισιώνεται από ένα cocktail workshop και μαθήματα ανθοδεσίας από το Kopria Store, ενώ τη live μουσική θα αναλάβουν οι Swingin’ Cats.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Σχετικά με το W Costa Navarino:

Το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα, μέλος του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy, άνοιξε το καλοκαίρι του 2022 στο Navarino Bay, περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων με θέα τη Σφακτηρία στον κόλπο του Ναυαρίνου και φόντο το φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας.

Το νέο ξενοδοχείο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους ένα από τα δωμάτια ή βίλες του νέου ξενοδοχείου. Τα Fabulous Infinity Swim Up δωμάτια προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε πισίνα και αποτελούν ιδανική επιλογή για παρέες. Για απεριόριστη θέα οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τα Spectacular Panorama δωμάτια, ενώ για περισσότερη ιδιωτικότητα τις WOW Beachfront Infinity βίλες, τις WOW Suites με ιδιωτική βεράντα και πισίνα, καθώς και τις EWOW βίλες δύο και τριών υπνοδωματίων.

Το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ελλάδα φέρνει μια μοναδική ενέργεια που ενισχύει τη δημιουργικότητα, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης. Σε χώρους όπως το beach club Parelía και το all-day W Lounge, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Η Platía είναι η σύγχρονη εκδοχή μιας παραδοσιακής πλατείας ενός μεσσηνιακού χωριού, προσφέροντας πρωινό και καφέ σε τέσσερις χώρους. H άφιξη του ισπανικού εστιατορίου Piqantro σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Léon Griffioen και το χορτοφαγικό εστιατόριο Green Pepper ενισχύουν περαιτέρω τις επιλογές των επισκεπτών, ενώ το Between Bar υπόσχεται ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα με κοκτέιλ και spritzes, συνοδεία disco pop sounds.

https://www.lifo.gr/tropos-zois/gefsi/ayti-tin-kyriaki-toy-pasha-poy-tha-stisei-o-antam-kontobas-den-tin-ehoyme

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button