Αθλητικά

Συνέντευξη Λαμπράκη στο athletic radio: Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας, έχουμε φτιάξει μία πάρα πολύ καλή ομάδα

 

Στην εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή στον Athletic Radio 104,2 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός των Χανίων, Σταύρος Λαμπράκης, παραχωρώντας μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο Σταύρος Λαμπράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη, μίλησε για τους στόχους των Χανίων και για τη βελτίωση του ΟΦΗ μετά το Μουντιάλ, αλλά και για τα προβλήματα της Super League 2.

Όσα είπε ο Σταύρος Λαμπράκης:

Για τα Χανιά: «Τα Χανιά είναι μία πάρα πολύ ωραία πόλη και προσαρμοστήκαμε γρήγορα. Είμαστε πολλά γνώριμα πρόσωπα στην ομάδα, αλλά και γενικότερα τα Χανιά είναι μία φιλόξενη πόλη με ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να φτιάξουμε ομάδα για να διεκδικήσουμε την άνοδο το 2024. Μπήκαμε κάπως ανέτοιμοι στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά στόχος είναι να είμαστε πρωταγωνιστές και τη φετινή σεζόν και την επόμενη».

Για τα προβλήματα της κατηγορίας: «Αρχικά δεν περίμενα να αθετηθεί η ΚΥΑ που είχε υπογραφεί για το ποσοστό του στοιχήματος. Δεν το περίμενα ότι θα πάει τόσο χαμηλά. Και πέρυσι οι ομάδες δεν πήραν πολλά χρήματα και αυτό ήταν η αιτία που η ομάδα μου, ο Εργοτέλης διάλυσε. Περίμενα ότι θα τα έδιναν τα χρήματα φέτος. Δυστυχώς αυτοί που συμβουλεύουν τον Υπουργό είναι ή άσχετοι ή δεν εκτίμησαν καλά που τον οδηγούν και τον εκθέτουν. Δεν αμφισβητώ την πρόθεσή του, αλλά εκ του αποτελέσματος, το πρωτάθλημα το δικό μας είναι χειρότερο από αυτό που παρέλαβε. Αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση. Βέβαια δεν φταίει μόνο ο Υπουργός, φταίνε και οι ομάδες, οι μεγαλοπαράγοντες που μαλώνουν για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Την πληρώνουν κάποιες ομάδες υγιείς που κάνουν την προσπάθειά τους, διώχνοντας κάποιους καλούς παράγοντες τα τελευταία χρόνια».

Για τα έξοδα που υπάρχουν και τα λάθη που έχουν γίνει: «Τα έξοδα που έχουν οι οργανωμένες ομάδες είναι τεράστια στην Super League 2. Κάποιες έχουν γύρω στο 1 εκατομμύριο, άλλες 1,5, άλλες 2, άλλες 800 χιλιάδες μπάτζετ και τα έσοδα είναι απειροελάχιστα. Και από τα τηλεοπτικά και από το στοίχημα, όλα κουτσουρεύονται και οδηγούν τις ομάδες σε στραγγαλισμό. Το έζησα με τον Εργοτέλη, οι άνθρωποι θα χάσουν τα λεφτά τους, όπως τα έχασα κι εγώ. Είναι άδικο να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι.

Ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζουμε, στο γήπεδο είναι η ζωή μας αλλά πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Δεν έχει κάνει λάθη μόνο ο Αυγενάκης, ο Λεουτσάκος, οι παράγοντες της Α’ Εθνικής και οι ομάδες. Θυμάμαι μία συνέντευξη του κυρίου Μπούση πριν από λίγο καιρό που έλεγε ότι για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο πρέπει να φτιαχτεί η Β’ Εθνική. Ένας άνθρωπος που ζει στην Αμερική καταλαβαίνει τι πρέπει να γίνει. Αυτοί που ζουν εδώ πέρα, θέλουν μόνο να κερδίσει. Θα βλέπουμε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο στον ύπνο μας και οι ομάδες μας θα παίζουν στο Κόνφερενς με ομάδες από τη Μάλτα και τη Λετονία».

Για το επίπεδο της Super League 2: «Το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό με αρκετούς Έλληνες προπονητές και ποδοσφαιριστές, είναι το πρωτάθλημα που ουσιαστικά απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό τους. Το επίπεδο είναι πολύ καλό αγωνιστικά, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν αλλά το ποδόσφαιρο μπορεί να βρει τη λύση. Πρέπει να παραμεριστούν οι εγωισμοί, είναι και θέμα παιδείας».

Για τους υγιείς παράγοντες της κατηγορίας: «Ο Ροκάκης όπως και άλλοι παράγοντες, προσφέρουν ένα κοινωνικό αγαθό, με το κόστος δικό τους, για να έχει ένα κίνητρο η νεολαία, να μην πάει σε άλλα μονοπάτια το παιδί. Δεν τους ανησυχεί ότι αυτή τη στιγμή μεγαλώνουμε παιδιά που πάνε και σκοτώνονται και αναμετρούνται σε πλατείες; Είναι μία διέξοδος το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη της αντιπολίτευσης για αυτό το θέμα».

Για τα Χανιά: «Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας, έχουμε φτιάξει μία πάρα πολύ καλή ομάδα αυτή τη στιγμή. Κατά τη γνώμη μου δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο στην κατηγορία και μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε καλά, στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην βαθμολογία και το καλοκαίρι να κάνουμε σωστές κινήσεις για να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Super League 1. Θα μπούμε του χρόνου με καλύτερη οργάνωση, θα είναι όλα τα πράγματα σωστά. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την κατάσταση του Εργοτέλη: «Όλο αυτό που συμβαίνει με τον Εργοτέλη είναι πολύ στενάχωρο, μία τρύπα στο στομάχι. Αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο εξαρτάται πολύ από τους παράγοντες και ο Εργοτέλης έπεσε σε έναν παράγοντα που δεν ήταν από την Ελλάδα και θα ήταν σε εισαγωγικά αναίσθητος, δεν είχε αισθήματα για τον Εργοτέλη και με χαρακτηριστική ευκολία το καλοκαίρι την διέλυσε. Είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση του Εργοτέλη. Αυτό να το πούμε γιατί έχει περάσει πολύ στο απυρόβλητο ο Σάμι και δεν θα έπρεπε. Έχει προκαλέσει στενοχώρια και πόνο σε πολλές οικογένειες. Όσο έχει το Μαρτινέγκο και αυτές τις ακαδημίες, ο Εργοτέλης δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ. Ο Εργοτέλης έχει δείξει στο παρελθόν που μπορεί να φτάσει και εξαρτάται από τους ανθρώπους που τον διοικούν. Όταν έχει ανθρώπους με όραμα που θα βάλουν ψηλά τον πήχη μπορεί να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και να παίξει τον ρόλο της στο ποδόσφαιρο της Κρήτης και του Ηρακλείου. Ο Εργοτέλης έδωσε δρόμο σε πολλά παιδιά από το ποδόσφαιρο να κάνουν μία πορεία, για την οποία είμαστε χαρούμενοι. Ικανούς ανθρώπους χρειάζεται και ο Εργοτέλης έχει την αύρα και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία για να τα καταφέρει».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι πολύ τυχερός που έχει τον πρόεδρο και την διοίκηση που έχει. Ήταν επίσης πολύ τυχερός φέτος που υπήρχε η διακοπή για το Μουντιάλ, καθώς είχε τη δυνατότητα να δουλέψει και να βελτιωθεί. Καλούς παίκτες είχε από το καλοκαίρι, αλλά κάποιοι ήταν τραυματίες, κάποιοι ήταν ανέτοιμοι. Όταν έχεις κάθε εβδομάδα παιχνίδι είναι δύσκολη η διαχείριση. Τώρα φαίνεται η βελτίωση, από την διαχείριση που έχει γίνει από έναν ικανό προπονητή, όχι ότι δεν είχε πριν ικανό προπονητή, είχε έναν πολύ ικανό προπονητή που το έχει αποδείξει.

Τον προπονητή τον γνώριζα γιατί ήταν στην ομάδα του φίλου μου του Βερπακόφκις στη Λετονία και ξέρω ότι είναι ένας πολύ ικανός και μεθοδικός προπονητής. Είχε το χρόνο στη διακοπή του Μουντιάλ να περάσει τις ποδοσφαιρικές του αρχές. Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει ο ΟΦΗ, και μπορεί να έχει στόχο μία πολύ καλύτερη πορεία για του χρόνου. Μου αρέσει ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΟΚ, που βάζει νεαρά παιδιά. Θα ήθελα να το δω στον ΟΦΗ αυτό να παίζουν παιδιά από τον τόπο μας, να παίρνουν την ευκαιρία τους και να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Για το Νίκο Τούλη: «Θα ήθελα να δώσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Νίκου του Τούλη. Ενός σπουδαίου ανθρώπου και γενικότερα του αθλητισμού του Ηρακλείου και της Κρήτης. Έναν άνθρωπο ευγενή, με παιδεία, δοτικό. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

athleticradio.gr





Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2023/02/athletic-radio.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button