Τεχνολογία

Ξεκινάει η «εκτόξευση» τουριστών στο διάστημα

Η Virgin Galactic, η εταιρεία διαστημικού τουρισμού του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, σχεδιάζει νέα δοκιμαστική υποτροχιακή πτήση τον Μάιο με την προοπτική να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες στα τέλη Ιουνίου.

Η εταιρεία έχει αναθεωρήσει επανειλημμένα το χρονοδιάγραμμά της, όπως φαίνεται όμως η τελευταία ανακοίνωση έπεισε τους επενδυτές και η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε κατά 4% τη Δευτέρα.

Αφότου ολοκλήρωσε την αναβάθμιση του σκάφους SpaceShipTwo τον Φεβρουάριο, η Virgin Galactic άρχισε να δέχεται κρατήσεις στην τιμή των 450.000 δολαρίων ανά επιβάτη με προκαταβολή 150.000 δολαρίων.

Το SpaceShipTwo απογειώνεται στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου και απελευθερώνεται σε μεγάλο ύψος για να πυροδοτήσει τον πυραυλοκινητήρα του και να φτάσει στο επίσημο όριο του Διαστήματος σε ύψος 100 χιλιομέτρων. Οι επιβάτες θα έχουν την εμπειρία να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης και να ζήσουν την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας στη φάση της καθόδου.

O ίδιος ο Ρίτσαρντ Μπράνσον απογειώθηκε με το SpaceShipTwo τον Ιούλιο του 2021, όμως το σκάφος παρέκκλινε από την πορεία του και κινδύνεψε να συντριβεί.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αιρωτείται μέσα στο SpaceShipTwo τον Ιούνιο του 2021 (Virgin Galactic)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

Ξεκινάει η «εκτόξευση» τουριστών στο διάστημα

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button