Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο – Σαρμάς: Στόχος η ομαλή λειτουργία του κράτους

Σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου συνεδρίασε το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυριότερο θέμα του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου είναι η πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Ιωάννης Σαρμάς ανέφερε ότι θα πρέπει το κυβερνητικό έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την απαιτούμενη λειτουργία του κράτους. Γι’ αυτό ζήτησε από τους υπουργούς να αναφέρουν τους κινδύνους που υπάρχουν σε κάθε τομέα, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν το κυβερνητικό έργο από το να εφαρμοστεί.

Μάλιστα, ο Ιωάννης Σαρμάς αναφέρθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση λανθασμένης διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης καθόλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση, αλλά εμείς στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας, θα πρέπει να δούμε τι από τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται να εφαρμοστεί, για να εξασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών».

Μια άλλη πολύ βασική υποχρέωση, προσέθεσε, «είναι η διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία σας. Πιθανόν να είναι και σημαντικότερο απαιτούμενο από τον προγραμματισμό. Διαχείριση κινδύνων σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει τους κινδύνους που απειλούν τις δραστηριότητες, την οικονομική ζωή, οτιδήποτε αφορά τις αρμοδιότητές σας. Και σε αυτό θα βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε στα υπουργεία σας που θα έπρεπε να έχουν ήδη ή πρέπει να εντοπίσουν τους κινδύνους».

Καταλήγοντας, ο Ιωάννης Σαρμάς τόνισε ότι «χρειάζεται και ένα σύστημα μετριασμού και αποτροπής των κινδύνων και η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του συστήματος αποτροπής των κινδύνων. Έχω στο μυαλό μου το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης κινδύνου».

https://www.lifo.gr/now/politics/ypoyrgiko-symboylio-sarmas-stohos-i-omali-leitoyrgia-toy-kratoys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button